Personlig veiledning rettet mot det å leve med nedsatt hørsel.
Forsamtale:
Ønsker du ha en telefonsamtale eller sende en e-post for å avklare om dette er noe for deg, velkommen til å ta kontakt
Pris:
Individuell samtale (60 min) kr. 900,-
Individuell samtale (90 min) kr. 1200,-
Sted:
Veiledningen gjennomføres:
-
En til en på Ingatun
eller -
Vandrende veiledning som innebærer å samtale når man går i naturen. Her må du gjerne bruke Roger penn eller annen mikrofon. om du ønsker.

Å leve med nedsatt hørsel.
Målgruppe:
Personer i alle aldre med nedsatt hørsel som opplever at hørselstapet skaper utfordringer i hverdagen.
Formål:
Bidra til å gi personer med nedsatt hørsel forbedret livskvalitet.
Hvordan:
Veiledning og formidling.
En til en, og eventuelt med pårørende/arbeidsgiver el.andre.
Noe av det du kan forvente:
-
Å miste hørsel har stor påvirkning på det sosiale livet ( i familien, skolen, på arbeidsplassen og blant venner). For noen kan dette oppleves som en sorg, eller en svært sårbar situasjon, og en prosess som er utfordrende så i alene.
-
Å få økt innsikt i hvordan et hørselstap påvirkes av de aktivitetene man har i hverdagen. Drøfte sammen hvordan man best kan tilpasse seg sin egen hverdag.
-
Tips og råd om hvordan du best kan formidle dine behov for tilrettelegging til omverdenen (hjemme, skole, ditt sosiale nettverk og arbeidsplassen).
-
Veiledning i hvilke instanser som kan bidra til bedre hørselshelse (bl.a. NAV hjelpemiddelsentralen, audiopedagogisk behandling)
Gjennom dialog, vil veiledning/coaching rundt det å leve med hørsel, tilpasses ditt behov.
Jeg er ikke audiopedagog, og vil henvise deg videre om hørselsutfordringen din er utenfor mitt kompetanseområde.

Å leve med nedsatt hørsel
Jeg har siden jeg var liten hatt nedsatt hørsel (nevrogent hørselstap), og vært høreapparat bruker siden barneskolen. I dag har jeg høreapparat og CI (Cochlear implantat). Gjennom årenes løp har hørselen min gradvis blitt redusert, og jeg har utviklet tinitus. Hørselen har påvirket og påvirker både min funksjon i arbeidslivet og alle sosiale arenaer i livet. Jeg har et sterkt ønske om å bidra til at mennesker med nedsatt hørsel for en bedre hverdag, uansett alder.
I ungdomsårene opplevde jeg det spesielt vanskelig å høre dårlig. Det var flaut å bruke høreapparater, å være den som måtte sitte fremst i klassen, utallige misforståelser og andre utfordringer. Jeg valgte i perioder å ta av meg høreapparatene. Ikke et godt valgt, men noe jeg tror flere kan kjenne seg igjen i. Å kjenne seg "annerledes" er ingen god følelse, og kanskje ekstra belastende når vi er unge og det oppleves ekstra viktig å "passe" inn i de sosiale rammene.
Hørselen er en av våre mest avgjørende sanser for å navigere i verden rundt oss. Den hjelper oss med å utvikle språk og orientere oss i vårt miljø. Hørselen gir oss muligheten til å kommunisere og danne forbindelser med andre mennesker. Den gir oss gleden av å høre lyden av musikk, stemmer, dyrelyder, vinden som suser, regnet som trommer på ruten, og tilstedeværelsen i sosiale situasjoner livet gir oss.
Jeg er engasjert i livskvaliteten til mennesker med nedsatt hørsel, og har selv en livslang erfaring på mot og medgang innen hørsel knyttet til alle situasjoner i livet. Jeg ønsker nå å bidra med å gi økt forståelse og innsikt i hva å leve med hørselstap vil si, for den det gjelder og nettverket rundt.
Hvorfor velge meg som din samtalepartner?
Mine styrker er min egen hørsels-reise som tunghørt gjennom alle livets faser, fra barn, til ungdom, ung voksen og voksen. Å tilpasse seg de ulike stadiene i livet, også med skole, arbeid, venner og familie. Den praktiske hverdagen og den følelsemessige. Det handler mye om aksept, følelser og finne sin vei med det hørselstapet man lever med.
Mitt sansetap er også min ressurs. Jeg er god på å "lese" mennesker, og har alltid vært engasjert i å forstå menneskers atferd og hvilke ressurser som er i oss mennesker. Det har bidratt til alle mine studier. Med min arbeidserfaring og leder, mindfulness veileder, veiledning- og coaching kompetanse, og egen reise som hørselshemmet ønsker jeg å bistå andre i hvordan leve med sitt hørselstap på best mulig måte. Jeg formidler aktivt mindfulness/oppmerksomt nærvær som verktøy til mine klienter. Opplevelse av stress er for mange med nedsatt hørsel en del av hverdagen. Det foreligger god forskningsbasert kunnskap om hvordan mindfulness kan være til hjelp for mennesker med kroniske tilstander, funksjonsnedsettelse, utbrenthet og depresjon.
Ønsker du å lese mer om hørsel og arbeidsliv, trykk her.
Her finner du mer om meg og min hørsels-reise i media (Tønsberg Blad og magasinet KK).. Jeg har stor tro på at åpenhet gir kunnskap både til én selv, og omverden.